Jdi na obsah Jdi na menu
 


SK Petřín Plzeň U19 - Jiskra Domažlice "B" 2:2 (1:1)

25. 7. 2023

 

SK Petřín Plzeň U19 - Jiskra Domažlice "B" 2:2 (1:1) Holmik, Brandner

Na soustředění ve Spáleném Poříčí jsme se ve druhém přípravném zápase utkali s béčkem Jiskry Domažlice, hrající divizi mužů. Začátek zápasu jsme vůbec nechytli, měli jsme velký problém s nastoleným tempem soupeře, který se prezentoval rychlou kombinační hrou. K tomu se přidal zbytečně velký respekt, kdy jsme chvílemi působili hodně ustrašeným dojmem. Zbytečně jsme se zbavovali míče, místo držení míče jsme volili dlouhé nakopávané míče, se kterými si obrana rezervního týmu Domažlic lehce poradila. Za přehnanou pasivitu jsme byli poměrně brzy potrestáni vedoucí brankou soupeře, při které naše obrana špatně reagovala na vracený míč před branku. Poté si soupeř vytvořil ještě několik nebezpečných situací, které jsme ale s notnou dávkou štěstí přežili. S přibývajícím časem se naše hra zlepšila, začali jsme víc běhat a pomalu si začali zvykat na vysoké tempo mladého divizního týmu, který se prezentoval velmi kvalitním výkonem. Ve dvacáté miutě jsme zahrávali rohový kop, na centr Martina Olacha si nejvýš naskočil Honza Pleticha, hlavou míč posunul k volnému Matyášovi Holmikovi, který "dělovkou" z otočky napálil míč pod břevno domažlické branky a skóre zápasu vyrovnal. Vstřelená branka nás povzbudila, kluci zjistili že to může jít a dění na hřišti se pomalu vyrovnávalo. Do poločasové přestávky gól nepadl a nebýt doslova prospané první dvacetiminutovky, mohl být výkon kluků hodnocen pozitivně. Na tom se mohla projevit i únava ze soustředění, protože někteří toho měli po prvních 45 minutách hry viditelně dost. Do druhého poločasu jsme po něklika střídáních na obou stranách vstoupili aktivněji, obzvlášť duo Matěj Bradner a Honza Kaňák dělal svým pohybem obraným řadám soupeře velké problémy. Po pěti minutách hry oba jmenovaní postupovali sami na stopera Domažlic, ale bohužel k naší smůle přečíslení nevyřešili dobře. Chvíli na to, jsme se už však gólové radosti dočkali. Centr Honzy Pletichy hlavou přizvedl Matěj Brandner a překvapený brankář soupeře nestačil na změnu směru letícího míče zareagovat. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou, hrálo se nadále ve vysokém tempu a díky špatné finální fázi soupeře jsme drželi jednobrankové vedení. Dvacet minut před koncem Domažlice zahrávali rohový kop, na centrovaný míč letící do brankovéh prostoru nikdo za našich hráčů nereagoval, míč proletěl přes pokutové území na zadní tyč, kde si ho nešťastně srazil do vlastní branky Radek Žemlička. Remízový stav vydržel až do konce utkání, takže jsme se po dobrém výkonu s divizními Domažlicemi rozešli smírně. Je škoda, že jsme úvod zápasu nechytli, zaspali, protože za zbytek hracího času kluci zaslouží pochvalu. Po zápase byla vidět na klucích velká únava, protože to podle jejich slov byla "velká jízda" ze strany Domažlic, se kterou se na hřišti někteří zatím ještě nepotkali. O kvalitě zápasu jeho vysokém tempu se povídalo na vcelku dobře zaplněné tribuně Spálenopoříčského fotbalového areálu ještě hodně dlouho po jeho skončení.

Branky: Holmik, Brandner

Asistence: Pleticha 2

Sestava:

Jankovič, Vytisk, Holmik, Pleticha, Kacerovský, Šiml, Novák, Salák, Olach, Hofman, Kolářík, Šedivý, Trojan, Kasík, Brandner, Hrdina, Kaňák Jan, Špilar

 

Příjemná byla i pochvala našeho týmu kapitánem rezervního týmu Domažlic a hrajícím asistentem trenéra Tomše Koreluse, který na závěr svého zápasového  hodnocení uvedl:

" Velkým strašákem jsou ovšem standardní situace a jejich bránění. „S tím máme extrémní problém, na tom musíme ve zbývajících dvou týdnech ještě zamakat,“ uvědomuje si. „Závěrem musím smeknout před úrovní petřínské devatenáctky. Znám kvalitu tamního dorostu, ale tým, který proti nám nastoupil, mě opravdu překvapil – důrazem i hrou,“ chválil mladého soka. „Petřínští byli skvělým soupeřem pro naši přípravu, zápas s nimi nám hodně ukázal. Snad se jim stejně jako nám bude dařit také v sezoně,“ dodal devětadvacetiletý fotbalista Jiskry Domažlice".

 

pred-brankou.jpg

 

 

 

 

 

 

martas-domazlice.jpg