Jdi na obsah Jdi na menu
 


Povltavská FA - SK Petřín 3:5 Pleticha 2, Domanský, Hrdlička, Gožo

5. 9. 2016

Tak a je to tady konečně náš první ligový zápas :-) včera jsme odjeli k našemu prvnímu ligovému zápasu na Povltavskou FA do Štěchovic.

První minuty zápasu mě přišlo že to přece jen na klukách zanechalo trochu nervozity a nebylo to ono a i když jsme měli daleko víc ze hry tak jsme už po dvou minutách prohrávali 1:0 což byl určitě šok jak pro kluky tak pro nás a v osmé minutě přišel šok další a bylo to 2:0 a nebylo to do první přestávky všechno protože 5 minut před přestávkou už to bylo 3:0 pro soupeře. Dva ze tří gólů byly jako přes kopírák kdy jsme měli my šanci byli ve vápně soupeře a přišel dlouhý odkop Maty nebyl tam kde měl být a my jsme inkasovali. Dobré ale bylo to že my jsme měli daleko víc příležitostí a já jsem pořád věřil že to dokážeme otočit.

Do druhé třetiny jsme změnili rozestavení a šance začali přibývat a ve 43 minutě jsme konečně dali první gól kdy po rohu se na zadní tyči dostal balon k Honzovi P. a ten dokázal dostat balon konečně do brány. V 59.minutě opět po rohu zavěsil tentokrát Honzík D. a bylo to 2:3. v téhle fázy zápasu jsem přišel zase o pár vlasů protožo to co my jsme dokázali neproměnit :-) Dobré je to že jsme si ty šance vypracovali po pěkných akcích a já doufám že je jednou začneme konečně proměňovat.

Třetí třetina už byla jen v naší režii a další góly byliý jen otázkou času v 66 minutě vyrovnal Honza P. na 3:3, v 78. minutě Hrdla krásnou střelou nás dostal do vedení a v 80 minutě Fanda přidal pojistku a mohlo se jít do šatny si pořádně zakřičet. Konečný výsledek 5:3 pro nás byl k soupeři ještě hoooodně milosrdný. Soupeře jsme přehráli nejen fotbalově ale i fyzicky kdy soupeř po 60 minutách nestačil našemu tempu.

Otočit první ligový zápas z 0:3 na 5:3 se nepovede každý den a co se nasazení a bojovnosti týká tak asi po prvních pár minutách bylo u všech v naprostém pořádku a zaslouží pochvalu, ale po fotbalové stránce se musíme ještě zlepšit a kluci musí dělat to co jim říkáme abychom mohli obstát proti daleko lepším soupeřům jako bude určitě v sobotu Písek.

Zahajovací sestava:

                             

                                     Harant

                      Pleticha              Domanský

              Vetengl      Gožo       Kolářík       Sieber 

                                      Hofman

________________________________________________

Martínek, Šplíchal, Olach, Lhoták, Křemenák, Nový, Klein, Hrdlička