Jdi na obsah Jdi na menu
 


1 FK Příbram - SK Petřín Plzeň 9:7 Gožo 3, Křemenák 2, Vetengl 2

7. 6. 2017

Včerejší poslední zápas byl obrazem toho jak kluci hráli celou sezonu. Nejdřív si nechali naložit ( 1 třetina 6:1pro Příbram ) pak o přestávce vynadat aby se pak v Příbrami stalo něco neuvěřitelného, že z toho přestalo na chvíli i pršet a to, že jsme dokázali vyrovnat na průběžných 7:7 Příbram v tu chvíli skoro k ničemu nepustili a byli ne vyrovnaným soupeřem, ale lepší než oni. Aktivní, agresivní, po ztrátě balonu okamžitě napadali, dokázali proměňovat šance a hráli tak jak bych si představoval.

4 příklady včerejšího výkonu:

Áda Hrdlička - včera odehrál velmi dobrý zápas po tom, když dostal vynadáno za nedělní finále

Venca Kolářík - stejný případ jako Áda v neděli nebyl na hřišti vidět včera ve chvíli kdy po prvním střídání v útoku kdy zase nic moc jsem ho stáhl do obrany kde podal asi nejlepší výkon na jaře

Dan Křemenák - po první třetině kdy neběhal nebojoval se to ve zbývajících třetinách zlomilo a byl to ten Dan, jako když k nám přišel a podal výkon, který jsem od něj už dlouho neviděl

David Lhoták - v první třetině bez zájmu, bez pohybu a po vynadání to byl ten David, kterého potřebujeme a který hrál tak jak by měl

K tomu výkony Fildy Vetengla, Fandy, Hofiho kteří hrajou na jaře velmi dobře a Martínek, Radek a Honza P., kteří včera odvedli svůj lepší standard a schylovalo se včera v Příbrami k senzaci. Bohužel už nám v závěru možná došli síli po víkendu a dostali jsme dva góly a prohráli, ale zase mě to utvrdilo v tom, že kluci můžou hrát s kýmkoliv pokud to budou mít v hlavě srovnané a od první do poslední minuty budou jezdit po zadku jako tým a dělat to co po nich chceme a ne si hrát každý na svém písečku a na něco co nejsou.

Možná místo sestavy, nějaké taktiky, standardních situací atd. kluci dostanou rovnou vynadáno :-) a možná budou hrát hned od začátku. V Bregenzu před finále jsem to zkusil po dobrém, motivací ( MC Donald kdy budu platit já ) a nepomohlo to. Je to o zamyšlení proč ve většině zápasů jsme museli prohrávat, abychom nakonec dokázali, že fotbal hrát umíme a výsledek otočit.

Když to shrnu tak včera to byl opět nádherný zápas se vším všudy a jen a jen tyhle zápasy budou kluky posouvat dál a 7 branek vstřelených ligovému týmu je fakt dobrý( ikdyž už druholigovému :-) ) Když vezmu ještě fakt, že jsme v obraně museli trochu improvizovat, protože nám chyběli dva obránci ze "základní sestavy" ( Sieber, Domanský) tak to byl na závěr posledních 60 minut asi nejlepší výkon na jaře možná v sezóně.

Za první třetinu už dostali vynadáno a za zbylé dvě fakt klobouček dolů všichni, nejvíce však Filip Vetengl, Filip Hofman, Dan Křemenák a Fanda Gožo.