Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zimní liga Rakovník - 14.1.2018

14. 1. 2018

Dnešním dnem pro nás začal zimní turnaj v Rakovníku, který bude probíhat po celou dobu zimní přestávky. Nejprve se odehrají základní kola, pak budou následovat zápasy o umístění. V hracím dnu jednotlivé týmy odehrají většinou dva zápasy s hrací dobou 2x30 minut. V 1.kole jsme změřili síly s týmy SK Kročehlavy a SK Kladno.

1.  SK Kročehlavy - SK Petřín Plzeň   2:13

Od první minuty úvodního utkání jsme hráče z Kročehlav přehrávali a byla jen otázka času, kdy se nám podaří dát gól. Prvního zásahu jsme se dočkali v 6. minutě, kdy Hofman prošel po levé straně, zpětnou přihrávkou před branku oslovil Franka, který si s míčem věděl rady a pohotově ho uklidil do branky. Po vstřelené brance jsme si vypracovali další slibné šance, ale nedokázali jsme je využít. Kročehlavy se urputně bránili, na naší polovinu se dostávali sporadicky. Druhý uklidňující gól se nám podařilo vstřelit až ve 22. minutě, kdy se indviduální akcí středem hřiště blýskl Kolářík, který jí zakončil nechytatelnou křížnou střelou. Tento gól vnesl na naše kopačky klid a na hřišti už prakticky existovalo pouze jedno družstvo. Třetí gól ve 23. minutě dal Novák po asistenci Hrdličky. Po třech minutách jsme se radovali po čtvrté, kdy si Olach vyměnil narážečkou v útočném území s Frankem míč a prvně jmenovaný rozvlnil síť kročehlavské branky. Pak přišla povedená dvouminutovka Franka, který dvakrát překonal brankáře soupeře. Na první gól mu přihrál Olach a na druhý Hofman, který se před tím krásně uvolnil přes dva protihráče. První poločas skončil 6:0 a zcela po zásluze. Do druhého polačasu jsme vstoupili s tím, že se nenecháme uspokojit výsledkem, ale že budeme pokračovat v aktivní hře a přidáme další góly. To se nám podařilo a soupeři jsme během dalších třiceti minut dali dalších sedm branek. Ve 34. minutě se trefil Kolářík opět po hezké individuální akci středem hřiště, minutu poté natáhl k pěkné nechytatelné střele Pleticha, který využil zpětné přihrávky od Olacha. Ve 42. minutě se střelou z pravé strany prosadil Novák, když zužitkoval  přihrávku od Kleina. Desátou trefu si připsal Klein, který si naskočil na Křemenákův rohový kop a hlavou nedal kročehlavskému brankáři žádnou šanci. Další zásah přidal Pleticha, který si naběhl na zpětnou přihrávku Hofmana a nechytatelnou střelou rozvlnil síť branky soupeře. Ve 47. minutě se radoval soupeř, kdy si centr před naší branku nešťastně srazil do vlastní sítě  Žemlička. Tři minuty poté jsme se radovali už zase my, kdy si na zpětnou přihrávku od Kleina naběhl Hrdina a povedenou střelou nedal brankáři Kročehlav sebemenší šanci. Svůj hattrick završil Kolářík v 53. minutě, kdy využil přihrávku od Nováka z naší pravé strany. Poslední slovo v utkání měl soupeř, který v 58. minutě upravil skóre z ojedinělé akce na konečných 13:2.

Góly:  Kolářík 3, Frank 3, Novák 2, Pleticha 2, Olach, Hrdina, Klein

Asistence:  Hofman 3, Olach 2, Klein 2, Křemenák, Novák, Frank, Hrdlička

 

2.  SK Kladno - SK Petřín Plzeň  1:10

Ve druhém zápase nás čekal papírově silnější soupeř než v tom prvním, ale my jsme se s tím velmi dobře vypořádali. Do utkání jsme vstoupili aktivně a ve druhé minutě po faulu kopali z pravé strany přímý kop. K němu se postavil Křemenák a předvedl fotbalovou nádheru. Z dobrých 16 metrů zakroutil svůj kop levou nohou do šibenice kladenské svatyně, kdy brankář reagoval pouze otočením hlavy. V 7. minutě to bylo už 2:0, kdy se po hezké kombinaci Olach - Frank trefil prvně jmenovaný. Oba dva si vyměnili role o dvě minuty později, kdy byl úspěšným střelcem tentokrát Frank. Pak se přihlásil ke slovu Hofman, který dvěma góly po hezkých kombinacích v rozmezí  čtyř minut stanovil skóre prvního poločasu na 5:0. U prvního gólu mu asistoval Frank a u druhého Hrdlička. V prvním dějství jsme byli lepším týmem, ale soupeř nám nedal nic zadarmo a pár nadějných šancí si také vypracoval. Vždy ale selhal v koncovce. Druhý poločas se odehrával ve stejném tempu jako první s naší převahou. Kladeňáci se snažili o čestný úspěch, ale jejich útočné akce končili buď nepřesným zakončením nebo na kopačkách našich bránicích hráčů. Gólové radosti ve druhém poločase jsme se dočkali až ve 48. minutě, kdy se hlavou trefil Klein po přesném centru Křemenáka z naší levé strany. Tři minuty poté se po přihrávce Olacha prosadil  Hofman. Osmý zásah v utkání měl na svědomí Olach, který v 53. minutě dorazil do branky kladenským brankářem vyraženou střelu Franka. O tři minuty později se z gólové radosti radoval Smeták, který hlavou v akrobatické poloze zakončil roh z nohy Křemenáka. Desátý zásah přidal jako v prvním utkání s Kročehlavama Klein, který zužitkoval pěkný a přesný centr Křemenáka. V poslední minutě zápasu se kladeňáci přeci jenom dočkali, kdy po Koláříkově zbytečné ztrátě míče rychlým brejkem do otevřené obrany zaznamenali svůj čestný úspěch a snížili tak na konečných 1:10.

Góly:  Hofman 3, Klein 2, Olach 2, Frank, Smeták, Křemenák

Asistence:  Křemenák 3, Frank 2, Olach 2, Hrdlička

 

Sestava:                           Martínek

                 Smeták - Žemlička         Sieber -  Šiml

Novák - Hrdlička         Pleticha - Hrdina       Hofman - Křemenák

                       Olach - Kolářík        Klein - Frank