Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turnaj FC Viktoria Plzeň - 2.12.2018

2. 12. 2018

 

1.  FC Viktoria Plzeň - SK Petřín Plzeň  4:1

Úvod utkání proti viktoriánům nám vyšel na jedničku a od 2. minuty jsme vedli zásluhou Oldy Šimla. Pak jsme neproměnili stoprocentní šanci a viktoriány to zřejmě prubudilo.  Ve 4. minutě už bylo srovnáno, kdy jsme nezachytili rychlý kontr. Postupem času viktoriáni přidali ještě tři branky a zápas dovedli do vítězného konce. 

Branky: Šiml

2. SK Petřín Plzeň - AC Sparta Plzeň 0:8

Od  úvodních minut bylo jasné, kdo se bude radovat ze zisku tří bodů. Od začátku jsme tahali za kratší provaz, soupeř byl fotbalovější, lépe se pohyboval a bavil se fotbalem. My jsme na hřišti působili ustrašeným dojmem, tak to nemohlo dopadnout jinak. 

3. SK Petřín Plzeň - FK Teplice  3:2 

Třetím soupeřem v turnaji nám byli Teplice. V tomto zápasu jsme chtěli zlomit nedobrý vstup do turnaje a ukázat, že taky umíme hrát fotbal. Vstup do utkání se nám vůbec nepodařil a hned v první minutě jsme prohrávali 0:1. V 7. minutě vyrovnal střelou z přímého kopu Honza Domanský. Hned o tři minuty později strhl vedení a naší stranu Olda Šiml. Minutu před konecm jsme inkasovali však podruhé a zápas spěl do remízového stavu. Poslední slovo jsme si ale vzali my, kdy Martin Frank doběhl dlouhý míč, lobem přehodil vyběhnutého brankáře Teplic a míč se závěrečnou sirénou zapadl do branky.

Branky: Domanský, Šiml, Frank

4. SK Petřín Plzeň - Sp Vgg SV Weiden  2:0

Po prvním vítězství v turnaji nám byl dalším soupeřem tým z Německa, SV Weiden. Kluci povzbuzeni vítězstvím  na soupeře  vlétli a hned z první šance brankář Weidenu zahrál rukou mimo pokutoové území a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Adam Hrdlička. V závěru vyrovnaného utkání udělal tečku za druhým vítězným zápasem David Hrdina, který zakončil naší ojedinělou rychlou kombinační akci.

Branky: Hrdlička (p) , Hrdina

5. SK Petřín Plzeň - Mostecký FK  1:3

Zápas s Mostem jsme chtěli vyhrát a napravit tak naše předchozí neslané, nemastné výkony. Utkání mělo divoký začátek, kdy v první minutě to už bylo 1:1. Za náš tým se trefil Martin Frank, který bleskurychle vyrovnal, hned po obdrženém gólu. To bylo z naší strany ale vše, kdy se nám nic nedařilo, ojedinělá bojovnost kluků se dostala na bod mrazu a tak utkání nemohlo dopadnout jinak, než prohrou. Mostečáci se trefili ještě dvakrát a po zásluze vyhráli 1:3. Na nás padla ještě větší deka, než po zápase se Spartou, a to nás čekal v dalším utkání jeden z favooritů turnaje SK Slavia Praha.

Branky: Frank

6. SK Petřín Plzeň - SK Slavia Praha  0:9

Utkání lze popsat jednou větou, Zmar, zmar a zase zmar. Slavie nám v plné kráse předvedla, jak se hraje fotbal, kluci zaostali ve všech fotbalových atributech.

7. SK Petřín Plzeň - FK Baník Sokolov  1:2

Poslední utkání turnaje jsme chtěli zvládnout a udělat tak vítěznou tečku za ne moc povedeným turnajem. Opět nám však utekl začátek po chvíli jsme prohrávali 0:1. Martinem Frankem se nám podařilo vyrovnat, ale v závěru utkání jsme si nepohlídali standartní situaci (rohový kop), kdy nepochopitelně volný baníkovec z první uklidil rozehrávku z rohu a stav 1:2 jsme už nedokázali zvrátit.

 

Ve většině zápasech nám chyběla vůle po vítězství, chuť hrát fotbal, ale nejvíc co si asi každý z přihlížejících diváků všiml bojovnost. Obzvlášť se supeřem zvučnějších jmen, jsme se prezentovali ustrašeně, odevzdaně. Za zmínku stojí výkony Ondry Petra, který nás výbornými zákroky zachránil od větší pohromy a Davida Hrdiny, který jako jeden z mála držel petřínský prapor vztyčený. Hodně mrzí výkony kluků, kteří byli v podzimní sezóně tahouny a dnes se prezentovali hodně nepovedeným, neviditelným výkonem.

Na turnaji FC Viktoria Plzeň jsme skončili na šestém místě před Mostem a Weidenem. Turnaj ovládl tým AC Sparta Praha, který v boji o první místo porazil svého odvěkého rivala  Slavii Praha 2:0.

 

Sestava:                              Petr

              Pleticha - Hrdina              Domanský - Hrdlička

                Hofman - Šiml                 Frank - Novák