Jdi na obsah Jdi na menu
 


Semifinále poháru Hejtmana 2017/2018

14. 5. 2018

V minulém týdnu jsme odehráli semifinálovou část poháru Hejtmana, kdy nám los přisoudil obhájce trofeje FK Tachov, ambiciozní tým FK Nepomuk a SK Klatovy 1898. Hrálo se 1 x 30 minut a postup do finále byl určen pro dva nejlepší týmy semifinále. 

1. SK Petřín Plzeň - SK Klatovy 1898  7:1  (Gožo 2, Frank 2, Pleticha, Křemenák, Olach) 

K prvnímu zápasu semifinále jsme nastoupili proti týmu z Klatov. Od úvodního hvizdu jsme si vypracovali územní převahu a byla jen otázka času, kdy se nám povede skórovat. První gólové radosti jsme se dočkali ve 4. minutě, kdy si v obranném území našel propadlý míč Honza Pleticha a pěknou střelou k tyči nedal klatovskému brankáři sebemenší šanci - 1:0. Neuběhla ani minuta a bylo nečekaně vyrovnáno. Naši obránci si nepohlídali vysoký nakopnutý míč, nedomluvili se s brankářem, útočník hostů hlavou míč lehce tečoval a bylo vyrovnáno. To bylo ze strany soupeře vše. Do konce hrací doby jsme se trefili ještě šestkrát, kdy v 10. minutě Filip Hofman vystřelil na branku, jeho střelu vyrazil brankář hostů k nohám Fandy Goža, který ale pohotově zakončil. Ve 13. minutě se opět radoval Fanda Gožo, který pro změnu dorazil vyraženou střelu Adama Hrdličky. Ve 23. minutě se mezi střelce zapsal Dan Křemenák, který využil zpětné přihrávky od Martina Franka. Ve 29. minutě na 5:1 upravil Martin Olach, který si naběhl na nadýchaný centr Dana Křemenáka a zkušeně zavěsil. Pak přišla povedená minutovka Martina Franka. Ve 30. minutě svým aktivním presingem vystihl rozehrávku hostů, vyběhnutému brankáři udělal kličku a poté pohodlně zakončil do prázdné branky. Krátce po rozehrání  opět svým aktivním napadáním vybojoval míč, připravil si ho ke střele a z dobrých 20 metrů nachytal klatovského brankáře na švestkách a stanovil tak konečný stav utkání na 7:1. 

Branky: Gožo 2, Frank  2, Pleticha, Olach, Křemenák

Asistence: Hofman, Hrdlička, Frank, Křemenák

 

2. SK Petřín Plzeň - FK Tachov  0:0

Druhý zápas jsme sehráli s obhájcem trofeje z loňského roku, který suverénně vede tabulku krajského přeboru mladších žáků s impozantním skóre 155:32, kdy z 25 zápasů prohrál v normální hrací době pouze dvakrát. Nečekalo nás tedy nic jednoduchého a tomu nasvědčoval i úvod zápasu, kde si hosté vypracovali nadějné šance, kdy je k našemu štěstí nedokázali využít. Postupem času jsme otěže zápasu převzali my, ale nedařila se nám koncovka a předfinální část. A když tedy na obou stranách nepadl gól, skončil zápas zaslouženou remízou 0:0.

3. SK Petřín Plzeň - FK Nepomuk (Hrdina 2, Pleticha)

V závěrečném semifinálovém utkání jsme změřili síly s ambiciozním týmem z Nepomuku, který je o jeden bod na druhém místě tabulky krajského přeboru za Tachovem, kdy se hráčům Nepomuku v dosavadní soutěži nasázet úctyhodných 189 golů ve 25 zápasech. Nám k postupu do finále stačila remíza, ale hrát na remízu je hodně ošidné, takže jsme šli do zápasu vyhrát. Začátek zápasu nám ale vůbec nevyšel, kdy jsme ve 4. minutě po chybné rozehrávce prohrávali 0:1. My jsme však přispěchali s rychlou odpovědí, kdy minutu po obdržené brance Filip Hofman pěkně vystřelil, brankář Nepomuku míč vyrazil k Honzovi Pletichovi, který krásnou střelou o tyč "angličanem" rozvlnil síť nepomucké svatyně a vyrovnal na 1:1. Na další gólovou radost jsme si počkali do 16. minuty, kdy se Filip Hofman krásně uvolnil na naší levé straně hřiště, namířil si to rovnou k bráně, kde byl jedním z obránců hostů sražen a pískala se penalta. K té se postavil David Hrdina a na dvakrát se mu jí podařilo proměnit, kdy první pokus brankář výborně chytil, ale na dorážku už byl krátký. Minutu poté jsme se radovali po třetí, kdy aktivně hrající Filip Hofman prošel  díky své rychlosti středem hřiště, míč prostrčil na nabíhajícího Davida Hrdinu, který nabídnuté šance využil 3:1. Ve 27. minutě Nepomucký zápas zdramatizovali, kdy jeden z útočníku soupeře využil naše nedorozumění v obraně. Po snižujícím gólu se však žádný výrazný tlak ze strany Nepomuku nedostavil a my jsme si v klidu pohlídali zisk tři bodů a zasloužený postup do finále. 

Branky: Hrdina 2, Pleticha

Asistence: Hofman 2

Sestava:                       

                                     Martínek - Harant

                   Sieber - Smeták             Žemlička - Lhoták

Novák - Olach       Hrdina - Pleticha    Domanský - Hofman

                    Frank - Gožo              Křemenák - Vaňourek

 

Ve druhém, souběžně hraném semifinále, slavila postup do finále  FC Viktoria Plzeň a dále pravděpodobně tým  FC Rokycany, (neoficiální info), na které nestačili k velké škodě mladší kolegové SK Petřín Plzeň, ročník 2006. 

 

klatovy.jpg

 

 

 

 

tachov01.jpg

 

 

 

 

nepomuk.jpg

 

 

     9.5.2018