Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přípravný turnaj Tachov

18. 2. 2019

 

V neděli jsme se zúčastnili přípravného turnaje v Tachově, kde nám byl soupeřem  FK Tachov a FC Slavia Karlovy Vary. Hrálo se systémem každý s každým 1 x 40 minut a první nás čekal Tachov. 

1. FK Tachov - SK Petřín Plzeň 2:2  Šiml, Kolářík

Kluci byli upozorněni na to, že Tachov je hodně běhavý, důrazný  soupeř a pokud tedy od první minuty nedají do zápasu maximum, může se pro nás zápas vyvíjet nelichotivě, viz. nedávný zápas s Tachovem u nás doma, kdy jsme remízu zachraňovali až v koncovce utkání. Kluci si vzali slova k srdci a do zápasu vstoupili hodně aktivně. Už ve druhé minutě jsme si mohli zakřičet gól. Olda Šiml si naběhl na dlouhý míč a z prvního doteku přehodil brankáře Tachova, který netakticky vyběhl. Za dvě minuty to už bylo 2:0, kdy Vena Kolářík šikovně uvolnil kolmicí rozběhlého Oldu Šimla, kterého domácí obránce zastavil za pomoci faulu a rozhodčí nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil Vena Kolářík a střelou na opačnou stranu než šel brankář rozvlnil síť. Vedení 2:0 a do té doby hladký průběh zápasu nás nejspíš uspal a kluci ubrali ze svého výkonu. Tachov vyrovnal hru a my jsme začali chybovat. V 11. minutě jsme nezachytili rychlý brejk po naší levé straně, kterému předcházela zbytečná ztráta míče na soupeřovo polovině, rychlonohý útočník Tachova kolem našich obránců prolétl jak pendolíno a podél vyběhnutého Jonáše Fikrleho nezaváhal a snížil na rozdíl jedné branky. Obdržená branka nás ještě víc srazila a s fyzicky vyspělejším soupeřem (převážně ročník 2004) jsme měli čím dál tím větší problémy. Bylo to ale i díky tomu, že jsme si v soubojích počínali nedůrazně s zbytečně velkým respektem, nechtěli jsme udělat nic navíc, báli se hrát kombinačně a zkoušeli urostlejší tachováky přetlačit silou a vzduchem. Ve 32. minutě jsme za náš přístup ve hře byli po zásluze potrestáni, kdy soupeř vyrovnal na 2:2. po akci která zaváněla postavením mimo hru. Nicméně dokud rozhodčí nepískne má se hrát až do konce akce a ne se spoléhat na dodatečné odpískání, nebo případně na videorozhodčího. V koncovce zápasu se náš výkon o málo zlepšil, ale už jsme neměli sílu vstřelit vítězný gól.

Branky: Šiml, Kolářík

 

Po zápase bylo klukům důrazně a věcně připomenuto, že s takovým přístupem ke hře se o základní sestavu, která se pomalu musí vyprofilovat do prvního blížícího mistráku nehraje a pokud takto nastoupíme do dalšího utkání se Slavií Karlovy Vary U15 (ročník 2014), nemáme šanci na úspěch. 

2. FC Slavia Karlovy Vary U15 - SK Petřín Plzeň  1:1  Hönig

Kluci začali zápas v úplně jiném světle, než s Tachovem a od první minuty jich bylo plné hřiště. Ve 2. minutě si Martin Olach pohrál skoro o půl těla větším obráncem Slavie, ten ho zastavil pouze za pomocí nedovoleného zákroku a z nařízeného přímého kopu z hranice velkého vápna překonal pěknou střelou Kuba Hönig  brankáře Varů. My jsme pokračovali nadále v aktivní hře, která byla hodně fyzicky náročná. V 6. minutě bylo vyrovnáno, kdy se soupeř prosadil po našem nedůrazu ve vápně. O rok starší soupeř nás přetlačoval v osobních soubojích, když se dal slávistům prostor měli jsme problém a hodně práce zachytávat jejich rychlé útoky. Nicméně kluci soupeře včas dostupovali, běhali, chtěli hrát a rvát se o každý míč, takže se hrál vyrovnaný zápas. Nutné je ale zmínit, že soupeř nastřelil po rychlých brejcích dvakrát tyč a několik dobrých zákroků předvedl náš brankář Jonáš Fikrle. My jsme ale taky hrozili a mohli jsme to být my, kdo by se radoval ze zisku tří bodů a tím pádem vítězstvím v přípravném turnaji. Ve 35. minutě vystihl špatnou rozehrávku slávistů Dan Křemenák, míč posunul k Filipovi Hofmanovi, který si v rychlosti hodil míč mezi obráncemi do pokutového území,  udělal kličku brankáři a zacílil do odkryté branky. Míč putující za brankovou čáru ale nevědomky doklepl dobíhající Vena Kolářík a tudíž se pískalo postavení mimo hru. Do konce hrací doby už gól nepadl, takže utkání skončilo spravedlivou remízou. 

Branky: Hönig

V turnaji jsme skončili na druhém místě, což je nepodstatné. K zamyšlení je ale to, že kluci předvedli dva zcela odlišné výkony a že někteří hráči potřebují nejdřív nejspíše hlasitě upozornit na to, že už jsou na fotbale a ne ve virtuálním světe. 

Sestava: 

                                    Fikrle

Hrdlička      Žemlička      Domanský      Sieber - Lhoták

Olach - Novák      Gožo    Hönig   Hofman - Křemenák

                              Kolářík    Šiml

 

tachov2.jpg

 

 

 

 

 

kv11.jpg

 

 

 

 

kv12.jpg