Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osmifinále poháru Hejtmana 2017/2018

5. 3. 2018

Za jarního počasí jsme v sobotu na hřišti v Brojovce uspořádali a odehráli osmifinále poháru Hejtmana 2017/2018. Los nám přisoudil za soupeře týmy SK Klatovy 1898, TJ Zruč, TJ Sokol Mrákov a FK Staňkov. Hrálo se 1 x 20 minut a do další fáze turnaje postoupili první čtyři týmy.

1. SK Petřín Plzeň - SK Klatovy 1898   3:0

Osmifinále jsme začali proti týmu z Klatov velmi laxně, bez pohybu a chuti hrát kombinační fotbal. Sice jsme šli do vedení poměrně brzy, a to ve 3. minutě zásluhou Franka, který zužitkoval přihrávku od Hofmana, ale jinak to bylo z naší strany hodně mdlý výkon. Druhý zásah přidal v 7. minutě Klein, který rozvlnil síť soupeřovo svatyně po rohovém kopu Smetáka. Střelecký účet uzavřel Kolářík, který využil zpětnou přihrávku Hofmana před branku soupeře. I když jsme zvádli první zápas osmifinále vítězně, vůbec jsme nebyli spokojeni a potěšeni výkonem kluků, který byl bez šťávy, pohybu, chuti hrát kombinanční fotbal.

Branky: Frank, Klein, Kolářík

Asistence: Hofman 2, Smeták

2. SK Petřín Plzeň - TJ Sokol Mrákov   3:1

Druhé utkání proti Mrákovu jsme začali stejným tempem a stylem hry jako proti Klatovům. I když jsme šli do vedení velmi brzy, a to ve 2. minutě, naše hra se nelepšila. První gól, který byl opravdu výstavní si připsal Klein. Domanský dlouhým křížným pasem přenesl hru na Kleina, který si prvním dotykem míč zpracoval a druhým ho napálil na branku soupeře, kdy doslova vymetl pravou šibenici a nedal brankáři Mrákova žádnou šanci míč chytit. Pak se na hřišti dlouho nic nedělo, byl to takový silový boj z obou stran spíše o území hřiště. Špatným pohybem, taháním balónů jsme soupeři dávali šanci na uhrátí dobrého výsledku proti nám. Druhé gólové radosti jsme se dočkali až ve 12. minutě, kdy se prosadil Hofman. Ten se po přihrávce od Koláříka hbitě a technicky uvolnil přes obránce na levé straně a křížnou střelou na vzdálenější tyč rozvlnil síť. V 17. minutě jsme z ojedinělé šance inkasovali, kdy jsme si nepohlídali střed hřiště. Tečku za druhým zápasem udělal Kolářík, který si v 19. minutě vyměnil míč s Hofmanem, poté se technicky na středu hřiště  zbavil obránce a pohodlně skóroval. Ani v tomto zápasu jsme nepředvedli technický kombinační fotbal, opět to bylo bez pohybu.

Branky: Klein, Hofman, Kolářík

Asistence: Domanský, Kolářík, Hofman

 

3. SK Petřín Plzeň - FK Staňkov  5:0

Až ve třetím zápase turnaje jsme se dočkali zlepšeného výkonu a hned z toho bylo vítětství výraznějším rozdílem. V 6. minutě se gólově prosadil Kolářík, který využil zpětné přihrávky Hofmana a míč pohodlně poslal do sítě staňkovské branky. O dvě minuty později si oba dva zopakovali  fotbalovou spolupráci a Kolářík zvýšil na 2:0. Pak přišla chvíle Franka. Dvěma góly v rozmezí jedné minuty zvýšil na 4:0, kdy na první gól mu přihrál středem hřiště Žemlička a na druhý gól mu namazal Hofman. Aby toho nebylo z jeho strany málo, v 15. minutě připravil gól pro Pletichu, který hlavou zvýšil na konečných 5:0. Nutno podotknout,že kluci začali hrát fotbal, zlepšili pohyb a hlavně se tlačili do kombinace. 

Branky: Kolářík 2, Frank 2, Pleticha

Asistence: Hofman 3, Frank, Žemlička

 

4. SK Petřín Plzeň - TJ Zruč  5:0

Závěrečné utkání jsme odehráli stylem, který snesl přísnější měřítko, kdy kluci začali hrát konečně kombinanční fotbal a soupeře skoro nepustili na naší polovinu hřiště. První gólové radosti jsme se dočkali ve 2. minutě, kdy se prosadil Klein, který do soupeřovo branky uklidil odražený míč od obránců soupeře. O tři minuty později se trefil Klein podruhé, kdy zužitkoval přihrávku od Hofmana, po rychlé křídelní akci na naší levé straně. V 9. minutě se mezi střelce zapsal Šiml, který vyvezl míč z obrany středem hřiště až na hranici obraného území soupeře a tvrdou střelou k tyči nedal zručskému brankáři šanci reagovat. Gólovou akci Šimla rozehrál přihrávkou Smeták. Ve 13. minutě to už bylo 4:0, kdy se Klein v obraném území soupeře uvolnil a zpětnou přihrávkou gólově namazal Koláříkovi, který si se zakončením věděl rady. Střelecký účet a tečku za turnajem v Brojovce udělal Hofman, který v 18. minutě netradičně hlavou dorazil brankářem vyraženou střelu Kleina.

Branky: Klein 2, Šiml, Kolářík, Hofman

Asistence: Klein 2, Hofman, Smeták

 

V osmifinále jsme si zajistili postup do další fáze poháru Hejtmana s plným počtem bodů, při skóre 16:1.