Jdi na obsah Jdi na menu
 


Halový turnaj Milovice - 17.12.2017

18. 12. 2017

Týden po hodně nepovedeném turnaji na Lokomotivě, jsme cestovali do Milovic, kde se konal halový turnaj na umělé trávě, kterého se zůčastnilo celkem osm týmů, které byly rozděleny do dvou čtyřčlenných skupin. Hrací doba jednoho zápasu byla 13 minut. Los nám přisoudil skupinu A s týmy FC Sporting Mladá Boleslav, TJ EMĚ Mělník, TJ Luštěnice. Na turnaji jsme chtěli odčinit náš nedobrý výkon z Lokotky a zároveň si zvednout sebevědomí a  dokázat si, že jsme fotbal nezapomněli hrát. Už na rozcvičení před prvním zápasem  bylo na klucích vidět, že jsou soustředění, s dobrou náladou a úsměvem na rtech. K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti Mělníku.

1. SK Petřín Plzeň - TJ EMĚ Mělník  7:1

K zápasu jsme nastoupili s napětím, jak kluci zvládnou utkání po dlouhé cestě (140 km), ale hlavně kvůli brzkému vstávání. Dlouhé cestování však na nich nebylo vůbec znát a od prvních minut předváděli fotbal, který bavil celou halu. Byl to rychlý kombinační fotbal, místy hra na jeden dotek a k tomu jsme přidali i střílení gólů, což nám v předchozím turnaji moc nešlo. Skóre otevřel Frank po asistenci Olacha. Druhý gól přidal Novák, který zužitkoval Hofmanovo přihrávku před prázdnou branku. Třetí zásah měl na svědomí Olach, který netradičně hlavou dorazil Frankovo tvrdou střelu, kterou brankář soupeře vyrazil před sebe. Čtvrtý gól přidal Smeták, který je u nás na zkušené z Košutky, kdy po Olachovo zpětné přihrávce, z první krásnou ranou  z poza vápna vymetl šibenici mělnické branky. Po této brance se soupeř ojediněle dostal na naší polovinu a hned z toho byl gól. Tomu předcházela špatná rozehrávka brankáře Martínka, který do této doby neměl skoro žádný zásah. My jsme na to však rychle odpověděli pátým gólem, jehož autorem byl po Olachovo průnikové přihrávce Frank. Pak se ke slovu přihlásil Hrdina, který přes dva hráče Mělníka  vyvezl z obrany míč předložil ho Olachovi, který z první vybídl do gólové šance opět Franka, který nezaváhal a hattrickem v zápasu přidal náš šestý zásah. Poslední gól utkání vstřelil Gožo, kterému předcházelo  technické uvolnění Hofmana na levé straně a následná zpětná přihrávka. Kluci předvedli opravdu povedený výkon, který bavil a udělal radost našim přítomným fanouškům. Hattrickem se blýsknul Frank, který v tomto zápase potvrdil pověst střelce.

Góly: Frank 3, Novák, Smeták Gožo, Olach

Asistence: Olach 4, Hofman 2, Hrdina

 

2. SK Petřín Plzeň - FC Sportin Mladá Boleslav 5:1

Druhým soupeřem v turnaji nám byla Mladá Boleslav a byli jsme hodně zvědaví, jestli kluci předvedou stejně kvalitní výkon, jako proti Mělníku. A nezačali jsme vůbec špatně. Po tzv. ťukesu, kdy šlo několik přihrávek za sebou z prvního doteku a téměř všechny dopředu a v náběhu se  po ose Šiml, Hofman, Novák, trefil posledně jmenovaný, kdy využil lahůdkovou nabídku od Hofmana téměř před prázdnou branku. Po vstřelení prvního gólu začal na hřišti úřadovat Hofman. Druhý gól vstřelil, kdy uprostřed hřiště sebral soupeři míč, uvolnil se do levé strany a křížnou tvrdou střelou rozvlnil síť branky hráčů z města aut. Třetí gól v utkání přidal opět Hofman, který si tentokrát pohrál s brankářem, v rychlém brejku mu udělal kličku a do prázdné branky už neměl problém zavěsit. Čtvrtý gól měl na svědomí Frank, který si udělal s obránců soupeře tréninkové kuželky, téměř od rohového praporku vykličkoval na úroveň značky pokutového kopu, odkud tvrdou přízemní střelou nedal brankáři žádnou šanci. Poté se ke slovu dostali i hráči Mladé Boleslavi, které po naší nesmyslné ztrátě míče na půlce hřiště zakončili rychlé přečíslení. Poslední slovo v utkání si vzal Hofman, který se na levé straně díky své rychlosti uvolnil a podél vybíhajícího brankáře stanovil stav utkání na konečný 5:1. Tak jak v prvním utkání jsme se dočkali hattricku, tak tomu bylo i ve druhém, tentokrát v podání Hofmana. K zápasu je nutné ještě podotknout, že šlo o velmi dobrý týmový výkon, který se zakládal na pohybu, rychlé přihrávce a chuti chtít hrát fotbal. Poklonu nám vysekl i trenér soupeře, který vyzdvihl náš výkon. Tomu tleskala i dobře zaplněná hala.

Góly: Hofman 3, Novák, Frank

Asistence: Šiml 2, Novák, Gožo

 

3. SK Petřín Plzeň - TJ Luštěnice 6:1

Po dvou hodně povedených zápasech, jsme k třetímu utkání nastoupili proti pořádajícímu "domácímu" týmu, který se v předchozích zápasech prezentoval dobrým fotbalem a v sestavě měl dva hodně šikovné fotbalisty. Do zápasu jsme vstupovali s respektem, plně soustředěni a zápas jsme chtěli rozhodnout co nejdříve. Ale první gólové šance se dočkali domácí, kdy jsme si nepohlídali náběh domácího kapitána a jen díky výbornému zásahu Martínka se skóre neměnilo. Tento okamžik, jakoby nás probral a opět jsme začali předváděným fotbalem  bavit milovickou halu. Skóre zápasu otevřel Hofman, který proměnil sólový nájezd na brankáře, do kterého ho vyslal pěknou přihrávkou Gožo. Druhý gól přidal Frank, po přihrávce Hrdiny, který se nejprve technicky zbavil dotírajícího útočníka domácích, aby pak mohl vymyslet  průnikovou přihrávkou, která měla tzv. oči. Pak kluci předvedli fotbalovou krásu, která roztleskala snad všechny diváky, kteří zápas sledovali. Do akce se zapojila celá čtyřka na hřišti, kdy si mezi sebou vyměnili několik přihrávek z jednoho dotyku tzv. Tiki taka, kdy na konci akce byl Olach, který dával gól téměř do prázdné branky. Čtvrtý gól v utkání vstřelil Frank, který střelou z úhlu překvapil domácího brankáře, po hezké přihrávce Hrdiny. Pak se do listiny střelců zapsal Novák a to hned dvakrát. Pátý gól v utkání přidal po chybě domácího obránce, kdy mu sebral míč a s nabídnutou šancí si už uměl poradit. Šestý zásah přidal po asistenci Šimla, kdy využil rychlý brejk a šikovně podél brankáře rozvlnil síť domácí branky. Čestného úspěchu se domácí dočkali v závěrečných minutách, kdy využili chybné rozehrávky našeho brankáře Martínka, který od úvodní šance až do obdrženého gólu neměl téměř žádnou práci. I ve třetím utkání jsme předvedli velmi dobrý, kolektivní, bojovný výkon, kdy nechyběla fotbalovost, pohyb a hlavně chuť hrát fotbal.

Góly: Frank 2, Novák 2, Hofman, Olach

Asistence: Hrdina 3, Šiml, Gožo, Frank, Smeták,

 

Skupinu A  jsme tedy vyhráli, kdy jsme získali plný počet bodů (9) s impozantním  skóre 18:3. Postoupili jsme do semifinále, kde nás čekal tým, který se umístil na druhé příčce skupiny B. Druhá skupina byla zamotanější, kdy se rozhodovalo o dvou postupujících v posledním utkání. Výsledek posledního zápasu ve skupinách nám přisoudil tým SK Roztoky u Prahy.

 

Semifinále:  SK Petřín Plzeň - SK Roztoky u Prahy  9:0

Do semifinalového zápasu jsme vstupovali s velkým respektem k soupeři a důležitosti mače, protože v případě porážky a nepostupu do finále, by se po předvedených kvalitních výkonech jednalo o neúspěch a proto byl začátek zápasu nervozní. Z nejistoty nás po několika minutách vysvobodil Hofman, který si z obránců udělal slalomové kužely a překonat brankáře už pro něho nebyl problém. Svým gólem odstartoval z naší strany kanonádu, kdy jsme soupeře doslova přejeli a ze semifinále udělali jednoznačnou záležitost. Místy se nestíhali psát ani střelci gólů, protože co akce to gól. Postupně se trefovali Frank po přihrávce Hrdiny, kdy se možná jednalo o vlastní gól, Hrdina po přihrávce Olacha, kdy si pohrál s obráncem rychlou kličkou do protipohybu až ho posadil na p....l, Olach po asistenci Franka, pak se trefil dvakrát Novák, poprvé  "gajdama", kdy zužitkoval zpětnou přihrávku od Hofmana, podruhé, když dorázil Hofmanovo střelu do tyče. Sedmý zásah přidal Olach střelou do prázdné branky, kdy mu namazal přihrávkou Frank. Osmý zásah měl na svědomí Smeták, který střelou z dálky zaskočil soupeřova brankáře. Skóre zápasu uzavřel Frank, kdy brankáře překonal střelou mezi nohy, kdy mu na střelu přihrál Hrdina. Soupeře jsme doslova deklasovali a zaslouženě postoupili do finále.

Góly:  Novák 2, Olach2, Frank, Hofman, Hrdina, Smeták, vlastní

Asistence: Hofman 2, Frank 2, Hrdina 2, Olach, 

 

Finále:  SK Petřín Plzeň - TJ Luštěnice 5:1

Ve finále Milovického turnaje jsme se utkali s Luštěnicemi, se kterými jsme už změřili síly v základní skupině a vyhráli 6:1. Luštěnice se dostaly do finále, kdy porazily ve druhém semifinále Suchdol přesvědčivě 5:2. Zápas začal z naší strany opatrně a na klucích bylo vidět, že nechtějí udělat chybu. Drželi jsme míč, ale soupeř hrál obětavě, aktivně a my se nemohli dostat do vyložené šance. Kámen z našich zad setřásl Hofman a odstartoval své galapředstavení. První gól vstřelil poté, co sebral na půlce hostujícímu obránci míč, utekl všem a podél vyběhnutého brankáře zavěsil. Na druhý zásah se nečekalo dlouho a opět v tom měl prsty Hofman, který si naběhl na přesnou přihrávku Goža a sólový nájezd proměnil s přehledem, kdy udělal kličku brankáři a trefit prázdnou bránu už nebylo pro něho těžké.  Po dvou gólech jsme místo aktivní hry začali hrát profesorsky a byly za to poprávu potrestáni. Ve středu hřiště jsme se dopustili chybné rozehrávky a domácí lehce snížili. Klid na naše kopačky nám vrátil Smeták, který pěknou střelou z dálky nedal domácímu brankáři žádnou šanci. Gólu předcházela tvrdá střela Franka, kterou brankář vyrazil. Oba dva si vyměnili role při našem čtvrtém gólu, kdy Frank po rychlé přihrávce od Smetáka zvýšil na 4:1. Střelecký účet zápasu uzavřel Hofman, kdy se jednalo o fotbalovou lahůdku, kterou v hale určitě každý ocenil. Svůj rychlý brejk zakončil po vzoru K. Poborského, kdy vyběhnutého brankáře vědomě přehodil krásným lobem a tím podtrhl celkový výkon týmu SK Petřín Plzeň, který se musel všem přítomným opravdu líbit.

Góly:  Hofman 3, Smeták, Frank

Asistence: Gožo, Smeták, Frank

 

Turnaj v Milovicích jsme zaslouženě vyhráli, kdy nám nikdo ze soupeřů nevzal ani bod. Celkové skóre jsme měli 32:4 !!!, což svědčí o našem kvalitním výkonu. Na turnaji byl vyhlášen i nejlepší střelec turnaje, kdy došlo ke shodě a dva kluci z našeho týmu měli shodně po 8 gólech, a to Martin Frank a Filip Hofman, proto muselo mezi nemi dojít k rozstřelu se značky pokutového kopu. V tom se Hofman třikrát nemýlil, Frank první neproměnil, takže o osudu nejlepšího střelce turnaje bylo rozhodnuto.

Po nepovedeném turnaji na Lokomotivě kluci mákli a udělali nám, ale i sobě velkou radost. I když se nedá srovnat kvalita soupeřů na Lokomotivě  (Sparta, Bohemka, Teplice atd.) a v Milovicích, určitě by dnešním výkonem na Lokomotivě zanechali lepší dojem a určitě udělali i lepší výsledek. 

Sestava:

                       Martínek

Gožo - Hrdina              Šiml - Smeták

Novák - Olach              Hofman - Frank