Jdi na obsah Jdi na menu
 


Halový turnaj Cheb 11.2.2018 - 1. místo

11. 2. 2018

Na poslední halový turnaj v rámci zimní přípravy jsme cestovali do Chebu. Turnaje se zúčastnilo 7 družstev, a to FC Cheb, TJ Přeštice, TJ Jiskra Aš, FK Hvězda Cheb, Košutka Plzeň a FK Skalná. Hrálo se systémem každý s každým, hrací čas 13 minut. 

1.  SK Petřín Plzeň -  FC Cheb  6:0

K prvnímu utkání turnaje jsme nastoupili proti domácím. Od úvodní minuty jsme si vypracovali převahu a gólově se prosadili až ve 3. minutě. Olach s Vaňourkem si dvakrát vyměnili z jednoho dotyku míč, kdy Olach předložil lahůdkovou přihrávku  Hofmanovi, který do opuštěné branky nezaváhal. O minutu později jsme skórovali do prázdné branky podruhé, kdy Hofman vybojoval na levé straně míč, mezi obránci ho prostrčil na zcela volného Olacha, který zavěsil. V 6. minutě zužitkoval Olach přihrávku od Nováka a podél vyběhnutého brankáře skóroval. O dvě minutý později si Křemenák naběhl na zpětnou přihrávku Olacha  a bylo to 4:0. Autor čtvrtého gólu byl při chuti a v 11. minutě po přihrávce Vaňourka zvýšil vedení na 5:0. Gólovou tečku za utkáním udělal Hofman, který se po velmi kvalitní přihrávce od Vaňourka technicky obtočil kolem obránce Chebu a se zakončením si věděl rady. V utkání jsme se prezentovali rychlou kombinační hrou a supeře jasně přehráli.

Branky: Olach 2, Hofman 2, Křemenák 2

Asistence: Vaňourek 2, Olach, Hofman, Novák

 

2. FK Hvězda Cheb - SK Petřín Plzeň 0:9

Druhé utkání jsme začali laxně a dlouho jsme se nemohli prosadit. Po vystřídání a hlasité domluvě některým hráčům, se náš výkon začal zvedat. V 5. minutě se na levé straně zmocnil míče Hofman, uvolnil se přes svého strážce a pod vyběhnutým brankářem skóroval. V rozmezí minuty (6), se dvakrát trefil Olach, kdy nejprve tečoval prudkou střelu Vaňourka, a pak si poradil s přihrávkou před bránou adresovanou od Hofmana. V 8. minutě se prosadil Hofman, kdy obdržel před opuštěnou branku soupeře lahůdkovou přihrávku od Vaňourka a nemohl se netrefit. V 10. minutě jsme se trefili dvakrát, nejprve Novák po ťukesu Křemenák - Hofman a poté Hofman, kdy zužitkoval přihrávku od Vaňourka. V této části hry jsme soupeře doslova "přejeli", ten se dostával spíše sporadicky na naší polovinu hřiště. Ve 12. minutě se z gólu mohl radovat Novák, který tečoval Vaňourkovo střelu na branku. Pak se mezi nahrávače zapsal brankář Martínek, který našel pěknou přihrávkou mezi obránce Křemenáka, který si jedním dotykem zpracoval míč do běhu a sólový nájezd proměnil. Poslední gól zápasu měl na svědomí opět Křemenák, ke kterému se po několika odrazech  v útočném pásmu dostal míč a on pohotově zakončil. Přes hodně vlažný začátek jsme zápas ovládli ve všech atributech a soupeře zcela jednoznačně přehráli.

Branky: Hofman 3, Olach 2, Křemenák 2, Novák 2

Asistence: Vaňourek 4, Hofman 2, Martínek

 

3. FK Skalná - SK Petřín Plzeň 0:6

Do zápasu jsme chtěli vstoupit ve stejném stylu jako proti hvězdě Cheb, což se nám vcelku podařilo. Na první branku jsme nečekali dlouho. V 1. minutě rozehrál Vaňourek s Křemenákem rohový kop na krátko, kdy prvně jmenovanný si od rohového praporku navedl míč do středu hřiště a nechytatelnou tvrdou střelou nedal brankáři ze Skalné žádnou šanci. Ve 4. minutě přidal druhý gól Křemenák, kterému před bránu nahrál Hofman. O dvě minuty později předložil Křemenák stejnou gólovou přihrávku před branku Olachovi, který se zakončením neměl žádný problém. Když si v 9. minutě naběhl na rohovoý kop Olacha aktivně hrající Hofman, bylo to už 4:0. V 11. minutě jsme sehráli akci, jak z učebnice moderního fotbalu. Martínek přihrál dlouhou přihrávku do středu seběhnutému Hofmanovi, který prvním dotykem, špičkou kopačky, krásně prostrčil na naběhnutého Vaňourka, pro něhož nebyl problém překonat soupeřova brankáře. Tečku za zápsem v poslední minutě  napsal Hofman, který využil přihrávku od Olacha.

Branky: Vaňourek 2, Hofman 2, Olach, Křemenák

Asistence: Křemenák 2, Olach 2, Hofman 2

 

4. SK Petřín Plzeň - Košutka Plzeň 2:0 

Ve čtvrtem utkání nás čekal soupeř z Košutky, tedy nic lehkého. V Plzeňském derby se hrál vyrovnaný zápas s naší mírnou územní převahou, kdy jsme se nedokázali prosadit ve finální fázi. Z gólu jsme se radovali až ve 12. minutě, kdy Křemenák vybojoval v levém rohu hřiště míč, předložil ho před branku zcela volnému Hofmanovi, který pohotově zakončil a my vedli 1:0. V téže minutě nám pomohl k dvoubrankovému vedení košutský brankář, který si hrál tak dlouho s míčem až ho přihrál "našemu" Novákovi pro kterého trefit zařízení nebyl až takový problém.

Branky: Hofman, Novák

Asistence: Křemenák

 

5. TJ Jiskra Aš - SK Petřín Plzeň 7:0

Předposlední zápas jsme opět ovládli a soupeře jasně přehráli. První naše tři góly měl na svědomí Olach, který v rozmezí 2 - 4. minuty zkompletoval svůj hattrick. Jeho první gól padl po rozehraném autu s Křemenákem, druhý po přihrávce Martínka a teřtí si připravil sám, když svým aktivním napadáním obral otálejícího brankáře soupeře o míč a do prázdné branky neměl problém zavěsit. V 6. minutě se trefil Křemenák, kterého do samostatného úniku vyslal přihrávkou mezi obránce Martínek. Osmá  a desátá minuta patřila Hofmanovi, který se trefil dvakrát, kdy si nejprve naběhl na rohový kop kopnutý Křemenákem a podruhé mu asistoval Olach. V 11. minutě se z gólu radoval i náš brankář Martínek, který se postavil k rozehrání přímého kopu a nechytatelnou "bombou" do pravé šibenice by nejspíše vyhrál anketu o nejhezčí gól turnaje. Martínek ke dvěma asistencím  přidal vstřelený gól a podtrhl tím do té doby svůj velmi povedený turnajový výkon.

Branky: Olach 3, Hofman 2, Martínek, Křemenák

Asistence: Křemenák 2, Martínek 2, Olach

 

6. TJ Přeštice - SK Petřín Plzeň  4:1

Branky: Hofman

V šestém a zároveň v posledním utkání jsme zcela propadli, jak fotbalově, tak i jako tým. Do utkání jsme vstoupili lajdácky, někteří hráči s hodně nosem nahoře a myšlenkou, že to půjde samo. Ve druhé minutě sice Hofman vystihl špatnou rozehrávku brankáře a pohodlně skóroval do odkryté branky, ale to bylo z naší strany vše. Ve třetí minutě jsme si nepohlídali dlouhý výhoz brankáře, míč propadl mezi našimi obránci a bylo vyrovnáno. V téže minutě zazmatkoval při rozehrávce náš brankář Martínek a doslova daroval Přešticím druhý gól.  Naším týmem takový vývoj hodně otřásl a soupeři naopak narostly křídla. Včasným dostupováním a bojovností, která nám chyběla,  zcela eliminovali naší kombinační hru a my jsme se nemohli prosadit, ale hlavně dostat do tempa. V 6. minutě jsme inkasovali po třetí, kdy jsme nezachytli rychlý brejk do naší otevřené obrany.  Kluci se i přes hodně nepříznivý vývoj snažili, ale vše končilo v předfinální fázi.  A když jsme se ocitli v dobré příležitosti, ztroskotali jsme na kvalitnim a obětavém výkonu soupeře. V závěru zápasu jsme inkasovali po čtvrté a o osudu mače tak bylo rozhodnuto. Vítězství Přeštic bylo zasloužené, protože do svého výkonu dali vše, srdce, touhu porazit dosud stoprocentní tým turnaje a hlavně ligový Petřín. Tento výkon zcela pokazil radost z vítězného turnaje a udělal kaňku na předchozích kvalitních výkonech.

Po sečtení všech výsledků jsme díky lepšímu skóre skončili na prvním místě a halový turnaj v Chebu vyhráli. Se stejným počtem bodů na druhém místě skončil tým z Přeštic a jako třetí Košutka Plzeň.

Sestava:

              Martínek

Šiml  - Vaňourek - Novák

Olach - Hofman - Křemenák

 

cheb1.jpg

 

 

 

 

 

      11.2.2018