Jdi na obsah Jdi na menu
 


Finále poháru Hejtmana 2017/2018 - 1. místo

6. 6. 2018

Finále poháru hejtmana Plzeňského kraje v sezóně 2017/2018, ve složení týmů FC Vikrtoria Plzeň, FC Rokycany, FK Tachov a SK Petřín Plzeň, které se odehrálo ve sportovním areálu FK TJ Ledce, ovládlo po výborných výkonech družstvo ml. žáků SK Petřín Plzeň, ročník 2005 !! Pro naše kluky to byl poslední soutěžní zápas v kategorii mladších žáků, tzv. dětský fotbal (7+1 na polovinu hrací plochy fotbalového hřiště). Finále začalo rozlosováním, při kterém si náš kapitán Honnza Pleticha ml. vylosoval družstvo FK Tachov. Vítěz utkání postoupil do finalového zápasu o putovní pohár hejtmana  a celkové vítězství turnaje. V našem dresu se poprvé objevila možná posila pro nadcházející sezónu, a to Jakub Hönig, kmenový hráč Chotěšova. 

SK Petřín Plzeň - FK Tachov  3:1  (Hönig, Gožo, Domanský)

Do zápasu s Tachovem jsme vstupovali s velkým respektem, protože jde o tým, který ve velkém stylu vévodí krajskému přeboru Plzeňského kraje mladších žáků a který se v poháru hejtmana prezentoval velmi kvalitními výkony. Úvod utkání tomu napovídal, kdy se hrál vyrovnaný mač a kluci si na hřišti nenechali ani centimetr kvalitně připraveného trávníku zadarmo. V 6. minnutě jsme se při rozehrávce dopustili první vážnější chyby, kterou soupeř dokázal bleskově využít 0:1. Pro kluky to byla hodně studená sprcha, ze které jsme se rychle dokázali otřepat. Neuběhla ani minuta po obdržené brance, míče se zmocnil Jakub Hönig, který si navedl míč ke střele a z dobrých 20 metrů výstavní pumelenicí do šibenice tachovské branky nedal brankáři Tachova šanci ani reagovat. Byla to fotbalová fantazie. Kluky to nabudilo a začali Tachov přehrávat a na hřišti se začaly projevovat zkušenosti získané z těžkých zápasu v 1. lize. V 15. minutě Martin Frank o centimetry minul tachovskou svatyni a opět se jednalo o krásnou střelu. Soupeř hrozil pouze z rychlých brejků s čímž si naši obránci vždy poradili. Ve 26. minutě jsme se opět dočkali krásné fotbalové akce. Adam Hrdlička dostal do pravé strany krásnou přihrávku do sprintového náběhu, míč si několika rychlými doteky připravil na centr, odcentroval a do opravdu milimetrově přesného nadýchaného centru si naskočil Fanda Gožo a tvrdou hlavičkou rozvlnil síť tachovské svatyně po druhé. Soupeř byl po obdržené brance hodně zaskočený, čehož jsme dokázali využít, kdy Honza Domanský vystihl rozehrávku tachovských zadáků, zmocnil se míče a v tváří  v tvář s brankářem nezaváhal a zvýšil na 3:1. Tímto gólem stvrdil náš postup do finalového zápasu  s týmem z Rokycan, který v zápase hraném před námi senzačně porazil fotbalisty  FCVP 1:0. 

Branky: Hönig, Gožo, Domanský

Asistence: Hrdlička

 

SK Petřín Plzeň - FC Rokycany  4:1  (Hofman 2, Pleticha, Křemenák)

Vstup do finalového zápasu jsme měli famózní. Už ve 2. minutě se dostal do golové šance Kolářík, kdy se ocitl po hezké kombinaci sám před brankářem Rokycan, který ho však výborným zákrokem vychytal a z následné dorážky pěknou střelou trefil  Honza Pleticha s přispěním soupeřova brankáře břevno. Následný rohový kop vrátil před branku  Martin Frank, tam se nejlépe zorientoval Honza Pleticha, našel si propadlý míč a prostřelil vše co mu stálo v cestě do rokycanské branky. Vstřelený gól kluky nabudil ještě k větší aktivitě a rokycanští fotbalisté nevěděli místy kam mají dřív skočit. Na náš druhý zásah se nečekalo proto dlouho. Minutu poté Radek Žemlička poslal do středu hřiště na hranici obranného pásma  přihrávku na hodně agilního Filipa Hofmana, který si jedním dotykem přehodil míč na levou nohu a technickou střelou obstřelil výborného brankáře Rokycan a udělal obrovskou radost všem přítomným fanouškům Petřína, kteří byli při finalovém souboji hodně slyšet. Náš raketový nástup korunoval  v 7. minutě třetím gólem Dan Křemenák, který vystihl špatnou rozehrávku soupeřových zadáků a s nabídnutou šancí si poradil jak starý mazák. Vedení 3:0 v 7. minutě !!!! přineslo na naše kopačky velký klid a soupeře jsme jasně přehrávali, na hřišti po všech stránkách dominovali a hru kontrolovali. Čestného úspěchu se fotbalisté z Rokycan dočkali až v samém závěru utkání, ve 28. minutě, kdy jsme rychlý brejk soupeře zastavili až v našem pokutovém území pouze za cenu faulu. Nařízený pokutový kop s velkým přehledem proměnil rokycanský brankář - 3:1. Vedení o tři góly jsme si po minutě vzali zpět a byla to opravdu fotbalové lahůdka vystřižená jak z učebnice moderního fotbalu. Po rychlé kombinaci na jeden dotek z našeho obranného pásma Radek Žemlička vybídl k náběhu po pravé straně Martina Olacha, který z prvního doteku poslal přihrávku na hranici obranného území Rokycan, adresovanou Martinovi Frankovi, který pohybem naznačil, že půjde s balonem do pokutového území, kdy však balon elegantně a chytře nechal, pustil za sebe (hodně diváků nevěřícně kroutilo hlavou co dělá), kde se objevil v náběhu zcela osamocený Filip Hofman, který z prvního doteku technickou střelou obstřelil bezmocného brankáře. Nutno dodat, že při zakončení Filipa Hofmana mohl zakončovat i Vena Kolářík, který však zakončení přenechal naběhnutému spoluhráči. Krásným čtvrtým gólem, na kterém se přímo podílelo několik našich hráčů jsme udělali povedenou tečku za pohárem hejtmana, ale i za již zmíněným dětským fotbalem.

Branky: Hofman 2, Pleticha, Křemenák

Asistence: Frank, Žemlička, Olach

V závěrečném ceremoniálu jsme byli dekorováni jako vítězové, zcela po zásluze převzali putovní pohár a mohli se tak jít radovat s našimi fanušky, kterým patří opravdu velké poděkování za jejich velkou podporu ne jenom v poháru hejtmana, ale i po celou ligovou sezónu. Byla to taková sladká tečka za naším působení v kategorii mladších žáků.

Sestava:

                                     Martínek - Harant

                   Žemlička - Šiml                 Sieber - Hönig

Olach - Hrdlička            Pleticha (K) - Hrdina     Hofman - Domanský

                      Kolářík - Křemenák        Gožo - Frank

 

V následující sezóně nás tedy čeká dospělácký 11kový fotbal a jen doufáme, že nám kluci budou dělat stejnou radost jako do teď a klub SK Petřín Plzeň bude hrdý na to, že má v této kategorii tak dobré fotbalisty.

 

hejtman1.jpg

 

 

 

 

hejtman2.jpg

 

 

 

 

 

hejtman3.jpg

 

 

 

hejtman4.jpg

 

 

 

 

hejtman5.jpg

 

 

 

 

 

hejtman7.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     5.6.2018