Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtvrtfinále poháru Hejtmana 2017/2018

4. 4. 2018

Čtvrtfinále poháru Hejtmana 2017/2018 se odehrál za slunečního počasí na travnatém povrchu hřiště SK Petřín Plzeň. Tentokrát nám byly za soupeře nalosovány týmy SK Petřín Plzeň ročník 2006, TJ Sokol Kasejovice a SSC Bolevec Plzeň. Hrálo se 1 x 30 minut a do semifinále turnaje postoupily první dva týmy.

1. SK Petřín Plzeň - SSC Bolevec 5:1

K prvnímu uktání jsme nastoupili proti týmu z Bolevce, jehož barvy hájí náš bývalý spoluhráč Honza Šplíchal. Od začátku jsme si vytvořili územní převahu, kterou jsme však nedokázali přetavit ke vstřelení úvodního gólu. Velký problém nám dělal přírodní terén, neboť to bylo naše první vystoupení na trávě od konce podzimní části sezóny a na klucích to bylo hodně vidět. Gólové radosti jsme se dočkali až v 8. minutě, kdy si Vena Kolářík poradil s centrem Davida Lhotáka a míč uklidil do bolevecké branky. O dvě minuty později jsme si na polovině hřiště nepočínaili důrazně, míč nechali několikrát poskakovat, čehož využil kdo jiný než Honza Šplíchal, utekl našim obráncům, udělal kličku brankáři a pohodlně zacílil do odkryté branky. Stav 1:1 trval necelé dvě minuty, kdy vedení na naše kopačky vrátil Dan Křemenák, kterého zpětnou přihrávkou oslovil Martin Frank, který se před tím drze uvolnil přes svého boleveckého strážce. V 18. minutě to už bylo 3:1, kdy Vena Kolařík ve středu hřiště vybojoval míč, navedl si ho blíže k bráně a tvrdou střelou na přední tyč, nedal brankáři Bolevce žádnou šanci. Ve 23. minutě se na levé straně uvolnil Filip Hofman, vyslal nepříliš tvrdou střelu na branku soupeře, kterou před brankářem do sítě usměrnil pohotovou tečí Fanda Gožo. Střelecký účet uktání uzavřel Matěj Novák, který zakončil lahůdkový centr Martina Franka. První utkání jsme zvládli vítězně.

Branky: Kolářík 2, Křemenák, Gožo, Novák

Asistence: Frank 2, Lhoták, Hofman 

 

2. SK Petřín Plzeň - SK Petřín Plzeň 2006  5:1

Druhý zápas jsme odehráli s o rok mladšími kolegy z SK Petřín. Nečekalo nás však nic jednoduchého, protože 06 se ve své kategorii prezentujou technickým kombinačním fotbalem. I když jsme si vytvořili od začátku utkání územní převahu, nedokázali jsme se stejně jako v prvním utkání dlouho gólově prosadit. To se nám podařilo až v 10. minutě, a to díky Venovi Koláříkovi, který za pomoci soupeřovo obránce se štěstím překonal brankáře 06. Přihrávku si při této gólové situaci  připsal David Hrdina. Druhý gól jsme přidali až po deseti minutách, jehož autorem byl Martin Frank, který využil přiťuknutí hlavou od Honzy Domanského. Na 3:0 zvýšil ve 25. minutě Dan Křemenák, který uklidil do branky soupeře dvakrát vyražený míč brankářem 06. Minutu poté jsme se radovali po čtvrté, kdy David Lhoták  rozvlnil síť soupeřovo branky po vyražené střele Veny Koláříka. Stejný hráč vstřelil i náš pátý gól, kdy nejprve Filip Hofman středem hřiště narýsoval průnikovou přihrávku na Davida Lhotáka, který tváří v tvář s brankářem 06 si věděl rady a podél něho technickou střelou zavěsil. Tečku za zápasem napsal v poslední minutě soupeř, kdy snížil na konečných 5:1.

Branky: Lhoták 2, Kolářík, Křemenák, Frank

Asistence: Hrdina, Domanský, Kolářík, Hofman

 

3.  SK Petřín Plzeň - TJ Sokol Kasejovice  5:0

V posledním utkání čtvrtfinále nás čekal soupeř z Kasejovic. Od úvodního hvizdu jsme se do soupeře zakousli a téměř do ničeho vážnějšího ho nepustili. Soupeř se na naší polovinu dostával  sporadicky, branku střeženou Matějem Harantem ohrožoval  jen z přímých kopů z větší vzdálenosti. Do vedení jsme se dostali hned z první vážnější akce v 1. minutě, kdy Martin Frank vysunul do brejku Dana Křemenáka, který vyběhnutého brankáře Kasejovic technicky obstřelil. Na druhý zásah do černého jsme čekali do 4. minuty, kdy se oba jmenovaní role vyměnili, kdy Dan Křemenák předložil zpětnou přihrávkou před prázdnou branku tutovku Martinu Frankovi. Třetí gól měl na svědomí Fanda Gožo, který využil zpětné přihrávky Filipa Hofmana. Na 4:0 zvýšil ve 26. minutě Radek Žemlička, který vrátil do branky vyraženou střelu Filipa Hofmana. Gólové radosti se dočkal i Filip Hofman, který ve 26. minutě vstřelil náš pátý gól a uzavřel tak střelecký účet posledního utkání.

Branky: Křemenák, Frank, Gožo, Žemlička, Hofman

Asistence: Hofman 2, Frank, Křemenák

 

Sestava:                          Harant

                 Smeták - Žemlička                Hrdlička

Novák - Lhoták         Hrdina - Šiml        Hofman - Domanský

                 Kolářík - Křemenák         Gožo - Frank