Jdi na obsah Jdi na menu
 


Článek na internetu

25. 5. 2015

Pohárová sláva! Fotbalisté SK ZČE Plzeň jsou ve finále E.ON Junior Cupu, FOTKY

FOTO_Šárka Nová (7)

Fotbalisté SK ZČE Plzeň mají za sebou velký víkend. Tým 2005 dokázal v obrovské konkurenci 24 týmů suverénně ovládnout rokycanský osmý kvalifikační turnaj E.ON Junior Cupu. Kádr pod vedením trenéra Jana Pletichy tak jako jediný postoupil do Velkého finále, které je na programu v září v Roudné u Českých Budějovic. 

V pořadí osmý kvalifikační turnaj proběhl o víkendu v Rokycanech a na hřišti se strhly skutečně velké boje. Celkem dvanáctihodinový maraton zápasů zvládli nakonec nejlépe fotbalisté SK ZČE Plzeň. I když v průběhu turnaje měl výběr hráčů ročník 2005 i slabší chvilky, nakonec dokázali v tvrdém finále vyhrát nejtěnsjěším možným výsledkem 3:2 nad FK Nepomuk. Právě ve finálovém utkání se blýskl výkonem Jan Domanský, který vstřelil do nepomucké brány hned dva góly. Navíc ten závěrečný a rozhidující jen dvacet vteřin před koncem utkání, soupeř už tak nedokázal s konečným výsledkem nic udělat.

Tým SK ZČE Plzeň nicméně procházel turnajem už od samotného začátku skutečně suverénně. "Vyhráli jsme asi první takto velký turnaj a o tom, že jsme právě mi byli první, rozhodl mimo jiné i fakt, že vyhrál tým s nejvyrovnanějším kádrem. Co se výkonu v celém turnaji týká, tak bych řekl, že kluci mohou hrát ještě lépe, protože vlastně až do finále jsme procházeli turnajem relativně hladce, což ukazují i výsledky a velké drama přišlo až ve finále. Jediným zádrhelem na této cestě byla Viktorka 06, se kterou jsme remizovali, ale naštěstí druhá polovina vyhrála, takže celkovým součtem jsme vyhráli. Viktorka byli kluci o rok až dva mladší a na naše vrstevníky narazíme až ve finále," hodnotí výkon svých svěřenců trenér Jan Pleticha.

Finále se hraje 4. - 6. září v Roudné u Českých Budějovic a na fotbalové naděje z Plzně čekají takové týmy jako FC Viktoria Plzeň, Slavia Praha, Sparta Praha nebo Baník Ostrava. Na video z turnaje a především z oslav velkého postupu se můžete podívat zde a zde.

Výsledky:

SK ZČE Plzeň - FK Planá  20:1

SK ZČE Plzeň - TJ Start Luby  18:2

SK ZČE Plzeň - TJ Keramika Chlumčany 20:0

SK ZČE Plzeň - TJ Sokol Stráž  17:1

SK ZČE Plzeň - FC Viktoria "06" 11:4

Semifinále:

SK ZČE Plzeň - FC Hořovicko 12:1

Finále:

SK ZČE Plzeň - FK Nepomuk 3:2

FOTO: Šárka Nová