Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. kolo turnaje - Pohár hejtmana 2017/18

20. 11. 2017

Třetí kolo  Poháru hejtmana 2017/18 se odehrálo v Tachově, kdy nás v miniturnaji tentokrát čekaly týmy: FC Viktoria Plzeň U 12, FK Tachov, SKP Nýrsko a jednotlivé zápasy se hrály  1 x 30 minut.

K prvnímu utkání jsme nastoupili proti Viktorce Plzeň U 12. Utkání jsme začali s přehnaným respektem k soupeři, což se odrazilo na našem výkonu. Viktoriáni se dostali v úvodu do několika slibných šancí a jejich počáteční tlak nemohl dopadnout jinak, než inkasovaným gólem. V 5. minutě jsme hloupě, naším nedůrazem ztratili míč, následovala rychlá přihrávka do středu naší obrany, kde si nabíhající hráč přihrávku zpracoval a podél vyběhnutého Martínka s přehledem skóroval. Po obdržené brance jsme hru sice vyrovnali, ale pořád to byli Viktoriáni, kteří drželi míč častěji na svých kopačkách a lépe kombinovali. V 9. minutě jsme se dočkali akce, která hodně volala po gólu. Rychlý brejk, po dobré kombinaci uprostřed hřiště v situaci 3 x 1 jsme trestuhodně doslova zazdili. A když minutu poté slibnou šanci neproměnil hlavou Haas, na trest se nečekal dlouho. Z rychlého brjeku středem hřiště jsme ve 12. minutě  inkasovali podruhé. Ve 25. minutě jsme zahodili i druhou tutovku, kdy vyraženou střelu Žemličky nedokázal Olach uklidit do brány. Přehled v zakončení nám předvedli Viktoriáni ve 29. minutě, kdy jsme při bránění standartní situace nepochopitelně v obraně zaspali a nechali zcela osamoceného Viktoriána pohodlně skórovat. Stav 3:0 byl pro nás hodně krutý, protože postupem času jsme náš výkon zlepšovali a podle mě jsme měli více gólových šancí než Viktorka. Konečný stav utkání na 3:1 upravil Olach, kdy byl ve správný čas na správném místě a s dorážkou do odkryté branky neměl žádný problém. K utkání je nutné ještě doplnit, že nám ze začátku dělal velký problém první dotyk s míčem, pohybem jsme taky zaostávali, prostě jsme vůbec nechytli začátek. Výkony některých hráčů taky zůstali za očekáváním, kdy to bylo asi nejvíce u Hofmana. Pozitivum byl výkon Křemenáka.

Góly: Olach

Asistence: Žemlička

 

Druhé utkání jsme sehráli proti silnému domácímu týmu FC Tachov. Věděli jsme, že Tachov je kvalitní soupeř, že mají v týmu dobré hráče, z nichž někteří chodí trénovat na Viktorku. Zápas jsme začali v úplně jiném rozpoložení, obzvlášť Hofman, kterému asi pomohl předzápasová hlasitá domluva. A byl to právě on, kdo jediným gólem ze 7. minuty rozhodl utkání v náš prospěch, po předchozím fotbalovém ťukesu s Olachem. Utkání s Tachovem jsme měli od začátku pod kontrolou, Tachov skoro nepustili do žádné větší šance a jen díky naší nekvalitní předfinální fázi nebylo skóre vyšší. Soupeři dělal veký problém svými rychlými průniky Vetengl. Je škoda že jsme takový výkon nepředvedli proti Viktorce, protože stav utkání by byl podle mě úplně jiný.

Góly: Hofman

Asistence: Olach

 

Poslední zápas jsme sehráli s Nýrskem, které před tímto zápasem prohrálo s Viktorkou 9:0 a Tachovem 3:1. Papírově jsme byli favoritem, ale kluci byli před utkáním opakovaně upozorňováni, že nesmí soupeře podcenit a od úvodních minut Nýrsko zatlačit a co nejrychleji vstřelit gól. Do zápasu jsme vlétli s velkou chutí a od úvodních sekund ukazovali naší kvalitu. Prvního gólu jsme se dočkali z kopačky Goža, který rozvlnil síť krásnou střelou z dálky. Pak jsme se trefili ještě dvanáckrát, kdy jsem místy nestačil  psát ani střelce. Druhý gól vstřelil v 8. minutě Haas, kdy prokázal před brankou soueře svůj důraz a dorazil brankářem vyražený míč. Ve 12. minutě se trefil Křemenák po zpětném centru Hofmana, ve 14. minutě Domanský po pěkném a přesném centru Křemenáka. V 16. minutě to už bylo 5:0, kdy se po pěkné akci s Lhotákem trefil Hofman. A pak nastala desetiminutovka, která se jen tak nevidí. Soupeře jsme doslova deklasovali osmi góly, kdy jsme šli doslova hladově po každém míči, tlačili jsme se do zakončení a hráče Nýrska totálně rozebrali do prvočinitelů. V závěru se trefili dvakrát Haas, Olach, Šiml po jednom gólu dali Žemlička a Křemenák. Závěrem musím vyzdvihnout výkon Vetengla, který se stal dvorním nahrávačem v utkání a svou rychlostí či pohybem dělal hráčům Nýrska obrovské problémy.

Góly: Haas 3, Olach 2, Křemenák 2, Šiml 2, Hofman, Domanský, Gožo, Žemlička

Asistence:  Vetengl 4, Křemenák 2, Hofman 2, Haas, Lhoták

 

V Tachově jsme tak získali 6 bodů s impozatním skóre 15:3. V souběžně hraném posledním zápasu zvítězil Tachov nad Viktorkou 3:2 !!, ten samý Tachov, který jsme ve vzájemném souboji nepustili do jediné vážnější šance v zápase a zcela po zásluze ho porazili.

 

viktorka---tachov.jpg

 

 

 

 

 

 

tachov1.jpg

 

 

 

 

nyrsko.jpg

 

 

    17.11.2017